Mi a különbség a smart és az android tv között?

Manapság egyre többen választanak okos televíziót otthonukba, hogy élvezhessék a szórakozás új dimenzióját. Azonban számos különböző okos TV platform létezik, és két közülük talán a legismertebb a Smart TV és az Android TV. De vajon mi a különbség közöttük? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk ezeket a két népszerű TV platformot, hogy segítsünk a választásban.

Smart tv

A Smart TV egy olyan televízió, amely beépített okos funkciókkal rendelkezik. Ezek a funkciók lehetővé teszik számunkra, hogy internetezzünk, alkalmazásokat futtassunk és online tartalmakat streameljünk közvetlenül a TV-n keresztül. A Smart TV-k széles körű szolgáltatásokat kínálnak, például YouTube, Netflix, Amazon Prime Video, és sok más platformot, amelyekhez hozzáférhetünk egyetlen távirányítóval.

A Smart TV-k általában a gyártó saját fejlesztésű operációs rendszerét használják, például a Samsung Tizen, LG webOS vagy a Sony BRAVIA rendszert. Ezek az operációs rendszerek kifejezetten a televíziókhoz vannak optimalizálva, és egyszerű kezelőfelületet biztosítanak a felhasználók számára.

Android tv

Az Android TV ugyanúgy működik, mint egy Smart TV, de egy másik operációs rendszert használ: az Androidot. Az Android TV-k szintén lehetővé teszik az internetezést, alkalmazások futtatását és online tartalmak streamelését, de az Android TV egy nyílt forráskódú platform, amelyet a Google fejleszt.

Ez azt jelenti, hogy az Android TV-k egy sokkal szélesebb alkalmazásökoszatot kínálnak, hiszen a Google Play Áruházban több ezer alkalmazás található. Az Android TV emellett képes a Google Asszisztens használatára is, ami hangvezérlést és keresést tesz lehetővé a TV-n.

Mi a különbség?

A fő különbség a Smart TV és az Android TV között az operációs rendszer. Míg a Smart TV-k a gyártó saját rendszerét használják, az Android TV az Android operációs rendszert alkalmazza. Ez a különbség az alkalmazások és funkciók széles választékában mutatkozik meg. Az Android TV több alkalmazás és szolgáltatás elérését teszi lehetővé, mivel a Google Play Áruházban számos lehetőség áll rendelkezésre.

Fontos azonban megjegyezni, hogy mindkét rendszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás a személyes preferenciáktól és igényektől függ. Ha például már használja az Android rendszert okostelefonján vagy tabletjén, az Android TV lehet a logikus választás számára, mivel ismerős lesz a kezelőfelület.

Milyen alkalmazások érhetők el a Smart TV-n?

A Smart TV-k gyártótól függően különböző alkalmazásokat kínálhatnak, de általában tartalmazzák a Netflix, YouTube, és a közösségi média alkalmazásokat.

Hogyan lehet új alkalmazásokat telepíteni az Android TV-re?

Az Android TV-re alkalmazásokat a Google Play Áruházból lehet telepíteni. Keresse meg az alkalmazást a keresőben, majd kattintson a telepítés gombra.

Melyik a jobb választás játékokhoz, a Smart TV vagy az Android TV?

Az Android TV több játékot kínál a Google Play Áruházból, így ha játékokra is használná a TV-t, az Android TV lehet a jobb választás.

Vezi și:

Szerző képe

Csorsz

Szólj hozzá!